logo Koelhuis Kraakman : klik is
     homepage

Koelhuis Kraakman . . Eendrachtstraat 2 . . 1531 DV Wormer . . tel 075 64257754


ons pand in
    vogelperspectief

Koelhuis Kraakman te Wormer is een relatief klein koelhuis in de Zaanstreek.

Wij bieden gekoelde, geconditioneerde en normale opslagruimte voor derden.

De opslag geschiedt in stellingen in verschillende koelcellen en bij verschillende temperaturen.

Andere werkzaamheden zoals o.a. lossen van containers en het ompakken van goederen kunnen wij ook verzorgen.

 

home terug naar startpagina van
      Koelhuis Kraakman home

 

 

Historie :

Het bedrijf is in 1938 opgericht door Walt Kraakman. Het is begonnen als bloembollenbedrijf in Noord-Holland en was gevestigd in Limmen. Bloembollen werden gekweekt voor bol en bloem, voor eigen handel en voor derden.

 

Twee zonen van Walt Kraakman, Arie en Jan, kwamen ook in de zaak te werken. Het werd later Fa. Walt Kraakman & Zonen te Limmen. Begin jaren 60 kwam de koeling voor bollen in opgang en in 1962 was eigenhandig een koelcel gebouwd voor de koeling van bollen voor eigen gebruik. De vraag naar koeling groeide vervolgens vanuit andere bollenkwekers. Er werden grotendeels eigenhandig meer koelcellen gebouwd en er werd een overkapt laad en los gedeelte gemaakt.

foto van de voorzijde Limmen

1965

"grote drukte in Limmen" foto van achteren gezien


Er werden nu ook nieuwe producten zoals kool en aardappelen opgeslagen. Ondertussen werd de activiteit in de bollen afgebouwd. Ook andere producten werden nu opgeslagen, zoals noten en zuidvruchten voor o.a.
Duyvis en cacaopoeder voor Cacao de Zaan (nu Olam Cocoa).

 
Begin jaren 70 werden er diepvriescellen bijgebouwd en werd o.a. een deel van de beruchte boterberg opgeslagen bij -40 graden. Enkele andere producten waren ijs, kipproducten en oliebollen.

 

In de jaren 80 kwam Waldo, zoon van Jan, bij de zaak. De diepvries werd vervangen door alleen nog gekoelde opslag voor derden, inclusief het verzorgen van diverse werkzaamheden. Door het steeds maar drukker worden en het vol bouwen in Limmen, werd duidelijk dat nieuwbouw en uitbreiding steeds noodzakelijker werd.

 

boven
Wormer

1993In het begin van de jaren 90 werd het idee ontwikkeld om uit het centrum van Limmen te verhuizen. Omdat de meeste bedrijven met opslag uit de regio Amsterdam - Zaandam kwamen, werd besloten om die richting op te verhuizen. Dit komt de bereikbaarheid en service duidelijk ten goede. In 1993 werd het huidige nieuwe pand op het bedrijventerrein "Westerveer" in Wormer gebouwd en in gebruik genomen. De tweede zoon van Jan Kraakman, René kwam ook in de zaak en het huidige Koelhuis Kraakman BV werd opgericht. Langzaam trokken Arie en Jan zich terug en werd de zaak overgenomen door Waldo en René Kraakman.

Begin jaren 20 diende Robinn, de volgende generatie, zich steeds meer aan. En kwan bij drukte bijspringen.
Nog steeds zijn levensmiddelen de hoofdmoot van de opslag.
Met opslag voor o.a.
Duyvis , Olam Cocoa ( beide al meer dan zo'n 45 jaar !! ) en Lassie.


 

home terug naar startpagina van
      Koelhuis Kraakman home